Étel megrendeléssel kapcsolatban Étel megrendeléssel kapcsolatban Gyakori kérdések

Miért jó a foodbook.hu?

- Több étterem kínálatát is megtalálod egy helyen, ráadásul:

  • Pár kattintással rendelhetsz
  • Rengeteg akciót és különleges ajánlatot találsz
  • Online bankkártyával vagy SZÉP kártyával fizetheted előre rendelésed
  • Bankkártyaadataidat, ha akarod a bank eltárolja és következő fizetésnél nem kell megadni azokat újból

 

Többe kerül, ha innen rendelek?

- Nem, sőt sok olyan akciót és ajánlatot is találsz, amik kizárólag a foodbook.hu-n érvényesek, így akár olcsóbban rendelhetsz, mintha közvetlenül az étteremet hívnád!

 

Hol tudok regisztrálni?

- Rendelés összeválogatása után van lehetőség bejelentkezni már meglévő profillal vagy regisztrálni új felhasználót.

 

Sikerült leadnom a megrendelést?

- Minden megrendelésről visszaigazoló e-mailt küldünk, azonban az tőlünk független okokból késhet, vagy visszapattanhat.

 

Nem kaptam visszaigazoló e-mailt.

- Ha leadtad a megrendelést, akkor az e-mailt biztosan elküldtük. Ha mégsem érkezik meg pár percen belül, és a levélszemétben sem találod, ellenőrizd, hogy biztos jó e-mail címet adtál-e meg. Ha ezek után sem találod, kérjük küldj egy e-mailt a kapcsolat@foodbook.hu-ra, hogy elküldhessük a másolatát, illetve hogy megpróbáljunk segíteni.

 

Lemondhatom a megrendelést?

- A megrendelések a visszaigazoló e-mail elküldéséig mondhatók le.

 

Késik a kiszállítás.

- Kérjük, a szállítási időt kezeld rugalmasan, a forgalom, vagy egyéb alkalmi probléma miatt néha előfordulhat késés. Ha úgy érzed, hogy valami nincs rendben, az étterem tud pontosan tájékoztatni; az elérhetőségeit a megrendelést visszaigazoló e-mailben találod.

 

Hol tudok reklamálni, hibát bejelenteni?

- A kiszállítással és az ételek minőségével kapcsolatos igények esetében az étterem tud érdemben segíteni, de megköszönjük ha minket is tájékoztatsz a hibával kapcsolatban a kapcsolat@foodbook.hu e-mail címen - ugyanerre a címre küldhetsz hibabejelentést az oldallal kapcsolatban is - köszönjük!

 

Nem szállít hozzám senki?

- Ha ismersz olyan házhozszállító éttermet, amit nem találtál meg nálunk, kérjük juttasd el hozzánk elérhetőségét a kapcsolat@foodbook.hu-ra, hogy felvehessük kínálatunk közé. Köszönjük segítséged!

Étel megrendeléssel kapcsolatban Étel megrendeléssel kapcsolatban Gyakori kérdések

Mi a foodbook.hu?


A foodbook.hu házhozszállító cégek szolgáltatásait, kinálatát gyűjti össze - budapesti és vidéki éttermek étlapja, pizzériák választéka, napi ebéd szállító konyhák menüje. A foodbook.hu segítségével egyszerűen kiválasztható és megrendelhető minden, legyen akár egy gyors pizza, vagy hamburger, különleges sushi, vagy tenger gyümölcsei, több fogásos hétvégi vacsora, vagy napi menü a munkahelyre. A megrendelés egyenesen a kiválasztott étteremhez / pizzériához fut be, akik azonnal* nekilátnak az ételek elkészítésének és a lehető leghamarabb házhoz szállítják azokat a megadott címre. *Lehetőség van előrendelésre is, így könnyen kihasználhatók a rendszeres akciók, amik általában csak rövid ideig tartanak.


Mit lehet rendelni?


Napi menü, Pizza, Magyaros étel, Kínai étel, Indiai étel, Török étel, Olasz étel, Mexikói étel, Thai étel, Szendvics, Sushi, Hamburger, Palacsinta, Vegetáriánus, Görög étel, Amerikai étel, Ital, Saláta, Bőségtál, Tengeri és hal étel, Frissensült, Édesség, Főzelék, Evőeszköz